EducaliaPlanet
EducaliaPlanet

Visites culturals

Disposem d'aquelles rutes, itineraris, visites culturals que són més adients per fer un estudi determinat, sobre alguna població, monuments, fàbriques, zones naturals, museus, parcs aquàtics, visites a ports mariners, etc.

La majoria de les visites, rutes o bé itineraris, estan guiats per persones coneixedores del tema o bé guies especialitzats com també per monitors-educadors.

 

Visites culturals a granges:

 

 

B01.- Centre d'apropament a la Natura La Granja

 

Visita al nucli zoològic, treballem el corral, les aus, els mamífers, rèptils, anfibis, i invertebrats i animals exòtics conforment aquest especial nucli d'animals que podrem admirar, tocar i fruir d'ells durant tot un dia. Aquest centre d'apropament a la natura, és un centre d'educació ambiental que parteix del contacte directe amb els animals com a fórmula per a sensibilitzar els nois i noies en un major respecte al medi ambient.

 

B02.- Visita a una granja d'estruços (de Març a Novembre): Una alternativa ramadera innovadora amb grans perspectives de futur. L'estruç és l'au més gran que existeix. La visita pretén desenvolupar aspectes de medi natural i medi ambient mitjançant l'observació directa. El seu gran tamany i la seva estranya fisonomia, així com el seu curiós comportament, fan que aquesta exòtica au desperti l'admiració de les persones (nens fins a adults), que realitzin la visita a una granja d'aquest tipus. Els objectius de la visita a la granja d'estruços estan contemplats per a dur sessions per a participants d'Educació Infantil fins a ESO i també per a grups d'adults.

A més podreu admirar altres aus corredores com: l'emú d'Austràlia i el nyandú que habita al continent Sud-americà.

B03.- Visita a una granja amb molts i variats animals de criança (tot l'any): Més de 20 espècies d'animals per a descobrir. Coneixereu el paó reial, l'indiot, la periquita, el faisà, el gall, la gallina, el porc, el porc senglar, el vedell, els ànecs, els emús, les ovelles, les cabres, el gos d'atura, la mula, el burro,... i no us perdeu la simpàtica guarderia amb els animals més xics de cada espècie. (De 3 fins a 12 anys).

B04.- Visita a una granja per fer mató (tot l'any): Visita al corral de les ovelles i les cabres. Característiques de la llet i els seus derivats. Procés per elaborar un bon mató: des de munyir la cabra fins a tenir mató a l'escola.(De 7 a 12 anys)

 

B05.- Visita a una masia rural (tot l'any): Evolució de l'habitatge; com es vivia a pagès i com es viu ara. Coneixerem diferent parts de la Masia: la façana, la llar de foc, la sala, el celler, el rebost, l'estable, ... . Estudi de les eines del camp i de l'hort. (De 7 a 12 anys)

 

B06.- Visita a una granja per a fer melmelada (de Març a Novembre): Visita dels arbres fruiters. Característiques de cada arbre: familia, tipus de fulla, conèixer cada fruit... Procés per fer una bona melmelada. (De 8 a 12 anys)

 

B07.- Visita a una granja per fer la verema (d'Octubre a Novembre): Recollir el raïm i fer l'autèntica xafada amb els peus; tota una sensació. (De 5 a 16 anys)

 

 

 

 

 

 

 

 

Rutes i visites culturals:

 

C01.- Ruta de la Zona Volcànica de la Garrotxa: Aproximació al Parc Natural de la Garrotxa. Petit treball de camp. Visita als indrets més característics. (De 8 a 12 anys).

 

C02.- Visita a la Fageda d'en Jordà: Treball de camp. Formació de la Fageda. Vegetació més característica. Si s'escau, visita al volcà Santa Margarida. (De 8 a 12 anys).

 

C03.- Itinerari al Parc Natural de Sant Llorenç i l'Obac: Visita i petit treball de Camp. Què és un Parc Natural? Perquè serveix? espècies animals i vegetals protegides. Característiques principals d'aquest parc. (De 5 a 12 anys).

 

C04.- Visita a Mura i a la Riera de Nespres: Introducció al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i incursió per les fonts de la riera de Nespres i la seva vegetació i orografia . (De 3 a 10 anys).

 

C05.- Itinerari i visita al Parc Natural del Montseny: Visita a al centre d´interpretació, una ullada a les sequoias, el bosc de castanyers, de pi roig, el bosc de faig, d'arbres i arbusts que es donen espontàniament al Montseny.(De 5 a 12 anys).

 

C06.- Visita a una poua de glaç: Sortida per descobrir la primitiva indústria frigorífica, basada en el glaç natural i avui totalment desapareguda degut a l´avenç de la tecnología. Excursió per identificar les principals plantes de la zona i explicació de la història d´un castell en ruïnes. (De 6 a 12 anys).

 

C07.- Itinerari de la tardor: Passejada pel bosc i descoberta mitjançant els nostres sentits de l'espectacular fenomen de la tardor. Ens fixarem en el canvi de tonalitat dels colors, els seus sorolls, les olors, els fruits, els fongs, bolets, etc. (De 3 a 12 anys).

 

C08.- Visita i elaboració del vi (Octubre i Novembre): Anirem a visitar un dels cellers més grans del Bages per poder observar com es produeix el vi i es comercialitza posteriorment. (De 8 anys a adults).

 

 

C09.- Visita a un observatori astronòmic: Que és un observatori astronòmic? Què s'hi observa? per què a serveix? Quins estudis s'hi fan? De quins aparells, a més del telescopi, disposa? Què se'n fa de les dades recollides? etc.(De 5 anys a adults).

 

  • El Bateig del Cel: Una primera visita a l’observatori on ús inicieu en el món de l’Astronomia.
  • El Taller del Sol: Una sessió per conèixer la nostra estrella de prop.
  • Activitats per a alumnes.

 

 

 

 

C10.- Visita a la Casa-Museu Prat de la Riba i itinerari descoberta (C. Mitjà a ESO).

 

C11.- La transformació del paisatge per l'home: Una visió real i palpable del que és capaç de fer l'home al seu entorn, en un procés de transformació constant i permanent al llarg de centenars d'anys. (De 9 a 14 anys).

 

C12.- Ruta del Solsonès i descoberta de Solsona: Una de les comarques més riques amb art de Catalunya. Coneixement i descoberta de la seva capital (Solsona) i dels principals centres d'interès del seu voltant. (De 9 a 13 anys).

 

C13.- La Sèquia de Manresa: Una de les obres d'enginyeria més agusarades de la Catalunya central començada l'any 1339 i acabada l'any 1377, per portar l'aigua des de Balsareny fins a Manresa; amb un recorregut total de 25 Kms. i amb un desnivell de tant sols 10 metres. (De 8 a 12 anys).

 

C14.- Els Aigüamolls de Santpedor: Zona pantanosa que s'ha pogut recuperar gràcies a l'afany de diversos naturalistes i grups ecologistes. En aquest gran estany hi viuen diverses espècies d'aus aquàtiques i algunes d'elles hi reposen durant les migracions cap al nord d'Europa o bé quan retornen cap a llocs més càlids. (De 4 a 12 anys).

 

C15.- Els castells del Bages: Coneguem d'aprop els castells més populars i més ben conservats del Bages, la seva història i funció social, militar i estratègica en els seus temps. (De 6 a 16 anys).

 

C16.- Visita cultural a Manresa: Coneguem La Santa Cova on Sant Ignasi de Loyola hi va passar la seva vida; La Seu, el barri vell i el famós Parc de l'Agulla. (De 10 anys a adults).

 

C17.- Itinerari "Fem servir els sentits al bosc: Molt indicat per treballar la natura amb nois-es de P3 a 1er curs


C18.- Visita a un observatori meteorològic: (6 anys a adults).

Aquí hi podrem copsar com està muntat un observatori meteorològic professional per agafar dades del clima. Aprendrem varis conceptes de meteorologia mitjançant diferents experiments; ens explicaran que és el temps, el clima, del per què es mou l’atmosfera, la formació dels núvols i la precipitació i podrem observar com funcionen els diferents aparells que hi han com: receptor de dades del satèl·lit Meteosat, pluviòmetres, termòmetres, anemòmetres, etcètera; per agafar dades del clima de forma real i com es fa una predicció em el moment de la visita.

La durada és de  2h a tres hores segons edats dels participants.

 

 

 

Contacte:

EducaliaPlanet
Sardana 7
08241 Manresa

-Barcelona-

 

+34 659 942 488