EducaliaPlanet
EducaliaPlanet

Itineraris de natura i medi ambient

D01.- MEDI AMBIENT. Edats: de 6 a 18 anys.

Aquest taller tant es pot realitzar a la mateixa escola com a una casa de colònies. Cal dir que per a cada lloc hi ha un temari un xic diferenciat. El conjunt temàtic és molt divers, tal com: medi ambient a les ciutats, compra ecològica, reciclatge d'escombraries, impactes ambientals produïts per l'home, trencament d'ecosistemes, agressions a la naturalesa, mesures per no produïr impactes ambientals, etc. 

 

D02.- CONFECCIÓ D'UN HERBARI. Edats: de 6 a 16 anys.

Depenent de la zona on estem situats, realitzarem una excursió per poder recollir mostres de les principals especies vegetals de la zona i poder realitzar un estudi de les plantes més característiques que hem pogut recollir. S'ensenyen les tècniques per a poder assecar i conservar una mostra de qualsevol planta durant un temps molt llarg i amb un ordre de classificació que sigui fàcil de poder trobar-les per qualsevol motiu. 

 

D03.- FEM SERVIR ELS SENTITS AL BOSC, Edats: de 3 a 6 anys.

Realització d'una sortida al bosc. A partir de l'explicació d'un conte, jugarem amb una sèrie d'elements per tal de fer servir els cinc sentits que tenim, individualment i en grup. Ensenyarem a copsar tot allò que hi ha al bosc, a comprendre la importància de la seva existència i a respectar-lo i a protegir-lo. També es pot fer tota l'activitat per la nit amb grups d'edats més grans. 

 

D04.- LA REGENERACIÓ D 'UN BOSC CREMAT. Edats: de 6 a 16 anys.

Ens desplaçarem a un indret on hi hagi hagut un incendi forestal per tal de poder veure com: el foc destrueix un bosc, com queda, com era anteriorment i com comença a regenerar-se. Quines plantes son les primeres a repoblar un bosc cremat, quins tipus d'animals hi podem trobar, etc. 

 

 

D05.- VISITA A UNA GRANJA. Edats: de 3 a 12 anys.

La domesticació d'animals per al consum de l'home. Principals especies d'animals de granja que es crien a Catalunya. Principals aliments i altres productes que podem extreure dels animals de granja. Mètodes de reproducció i visita. 

 

 

D06.- LA TRANSFORMACIO DEL PAISATGE PER L'HOME. Edats: de 9 a 18 anys.

En un indret adequat, podrem copsar com la permanència constant de l'home, la seva evolució i necessitats, en menys de 10.000 anys, ha modificat totalment l'entorn més immediat. 

 

D07.- ESTUDI DEL BOSC DE RIBERA. Edats: de 8 a 16 anys.

L'estudi es fa en un dels boscos de ribera més extens i ben conservat de tota la conca del Llobregat i el Cardener. La seva biodiversitat és excepcional. Només d'arbres conté més de 35 especies diferents, dominant l'albereda freixeneda com a hàbitats d'interès comunitari.

 

Contacte:

EducaliaPlanet
Sardana 7
08241 Manresa

-Barcelona-

 

+34 659 942 488