EducaliaPlanet
EducaliaPlanet

Itineraris de natura i medi ambient

 

D01.- MEDI AMBIENT. Edats: de 6 a 18 anys.

Aquest taller tant es pot realitzar a la mateixa escola com a una casa de colònies. Cal dir que per a cada lloc hi ha un temari un xic diferenciat. El conjunt temàtic és molt divers, tal com: medi ambient a les ciutats, compra ecològica, reciclatge d'escombraries, impactes ambientals produïts per l'home, trencament d'ecosistemes, agressions a la naturalesa, mesures per no produïr impactes ambientals, etc. 

 

D02.- CONFECCIÓ D'UN HERBARI. Edats: de 6 a 16 anys.

Depenent de la zona on estem situats, realitzarem una excursió per poder recollir mostres de les principals especies vegetals de la zona i poder realitzar un estudi de les plantes més característiques que hem pogut recollir. S'ensenyen les tècniques per a poder assecar i conservar una mostra de qualsevol planta durant un temps molt llarg i amb un ordre de classificació que sigui fàcil de poder trobar-les per qualsevol motiu. 

 

D03.- FEM SERVIR ELS SENTITS AL BOSC, Edats: de 3 a 6 anys.

Realització d'una sortida al bosc. A partir de l'explicació d'un conte, jugarem amb una sèrie d'elements per tal de fer servir els cinc sentits que tenim, individualment i en grup. Ensenyarem a copsar tot allò que hi ha al bosc, a comprendre la importància de la seva existència i a respectar-lo i a protegir-lo. També es pot fer tota l'activitat per la nit amb grups d'edats més grans. 

 

D04.- LA REGENERACIÓ D 'UN BOSC CREMAT. Edats: de 6 a 16 anys.

Ens desplaçarem a un indret on hi hagi hagut un incendi forestal per tal de poder veure com: el foc destrueix un bosc, com queda, com era anteriorment i com comença a regenerar-se. Quines plantes son les primeres a repoblar un bosc cremat, quins tipus d'animals hi podem trobar, etc. 

 

 

D05.- VISITA A UNA GRANJA. Edats: de 3 a 12 anys.

La domesticació d'animals per al consum de l'home. Principals especies d'animals de granja que es crien a Catalunya. Principals aliments i altres productes que podem extreure dels animals de granja. Mètodes de reproducció i visita. 

 

D06.- ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA I LA FAGEDA D 'EN JORDÀ. Edats: de 7 a 1 6 anys.

Reconeguem una de les zones volcàniques més importants de la península ibèrica. Els diferents tipus de volcans. Les parts d'un volca. Principal vegetació de la zona. Com es va formar la Fageda d'en Jordà, etc. 

 

D07.- LA TRANSFORMACIO DEL PAISATGE PER L'HOME. Edats: de 9 a 18 anys.

En un indret adequat, podrem copsar com la permanència constant de l'home, la seva evolució i necessitats, en menys de 10.000 anys, ha modificat totalment l'entorn més immediat. 

 

D08.- ESTUDI DEL BOSC DE RIBERA. Edats: de 8 a 16 anys.

L'estudi es fa en un dels boscos de ribera més extens i ben conservat de tota la conca del Llobregat i el Cardener. La seva biodiversitat és excepcional. Només d'arbres conté més de 35 especies diferents, dominant l'albereda freixeneda com a hàbitats d'interès comunitari.

Contacte:

EducaliaPlanet
Sardana 7
08241 Manresa

-Barcelona-

 

+34 659 942 488